Home » Misa ponoćka ogrijala srca vjernika, s molitvom na usnama dočekali Božić

Misa ponoćka ogrijala srca vjernika, s molitvom na usnama dočekali Božić

by admin

Fra Ivan Šarčević predvodio je večerašnju misu ponoćku, odnosno Božićno bdijenje, u crkvi svetog Ante u Sarajevu, a misa je održana i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine.
Značajan broj vjernika se okupio na ponočki u Sarajevu, alii u Tuzli, Zenici, Mostaru i drugim gradovima.
Prethodno je u Sarajevu u Katedrali Srca isusova vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić predvodio Misu Bdijenja ili ‘malu ponoćku’ gdje su se također vjernici okupili u velikom broju.

“Sa željom da se, po našem obraćenju, u nama Isus na duhovan način rodi, zauvijek nastani i ostane, svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i ostalim Kristovim vjernicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji i Vojnom ordinarijatu želim blagoslovljen Božić i sretnu cijelu 2024. godinu”, rekao je nadbiskup metropolita vrhbosanski Tomo Vukšić u božićnoj poruci.

Misa ponoćka uoči Božića održana je u svim zeničkim župama, a u crkvi Svetog Ilije održana je centralna svečanost.

Večerašnjoj misi prisustvovao veliki broj vjernika, a poslane su poruke da u ovoj noći punoj osjećanja pronađemo ono istinsko, čistoću djeteta, u sebi i otvorimo se prema drugima i tražimo oprost.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link