Home » Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno

Rusija: Premještamo sustave Iskander na granicu s Finskom. General NATO-a: Apsurdno

by admin

RUSIJA je objavila da će premjestiti raketne sustave koji mogu nositi nuklearno oružje na granicu s Finskom. Prokremaljski dnevnik Izvestija izvijestio je prošlog tjedna da je rusko ministarstvo obrane formiralo zasebnu raketnu brigadu u ruskoj republici Kareliji sa sustavima Iskander-M, koji mogu lansirati konvencionalne i nuklearne projektile.

Rusija je odluku Finske o pridruživanju NATO-u nazvala provokativnom, a nakon toga je uslijedilo pristupanje Švedske. Iskanderi se smatraju središnjim dijelom novoosnovane ruske Lenjingradske vojne oblasti (LMD) koja je stvorena kao odgovor na pridruživanje Helsinkija NATO-u.

General-bojnik Harri Ohra-aho, bivši ravnatelj finske vojne obavještajne agencije, komentirao je ovaj potez.

“Ako se ovo obistini, to neće ništa promijeniti”, napisao je na X-u. “U svakom slučaju, treba se braniti od raketa Iskander”, rekao je, dodajući kako su takve rakete već raspoređene južno od Sankt-Peterburga.

“Operativno se čini apsurdnim približavanje raketnih sustava tako velikog dometa našoj granici, oni su nam lake mete”, dodao je.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link