Home » Prvi Winter Fest Sarajevo počinje 23. decembra i traje do 3. januara, evo ko sve nastupa

Prvi Winter Fest Sarajevo počinje 23. decembra i traje do 3. januara, evo ko sve nastupa

by admin

U periodu od 23. decembra do 3. januara Sarajevo po uzoru na ostale svjetske metropole postaje epicentar zimske čarolije.

Prvi Winter Fest održava se na Trgu Prve brigade policije tj. na platou prekoputa Vijećnice u srcu Starog Grada, a cilj organizatora je da na jednom lokalitetu okupe veliki broj domaćih stranih izlagača hrane I pića, od nacionalnih preko internacionalnih delicija.

Isto tako im je cilj da grad Sarajevo zasija u svom najljepšem svjetlu u decembarskim danima te privuče veliki broj građana, ali i turista. Festival nudi 12 dana odlične zabave, priliku za uživanaje u hladnim i toplim napicima te degustiranje raznih jela koja će vam pripremiti izlagači.

Osim gastronomskih užitaka, posjetitelje očekuje i bogat muzički program te raznovrsne predstave i kreativne radionice, posebno osmisljene za najmlađe. Svečano otvorenje Winter Festa zakazano je za 23. decembar, a isti će biti dodatno obogaćen nastupom popularne Indire Forze, pružajući festivalu još više sjaja i čineći početak događaja nezaboravnim.

Pripremite se za prvo jedinstveno iskustvo zime koje će oživjeti čaroliju praznične sezone, kako u srcu Općine Stari Grad, tako i cijelog Sarajeva . Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo te Općine Stari Grad. Organizatori su se zahvalili i ostalim prijateljima projekta, a to su Carlsbeg Group, Red Bull, Coca Cola, Tikves, Franck, Antena Sarajevo, Klix.ba, Adriatic osiguranje i Sarajevski kiseljak.

Detaljan program festivala pogledajte u nastavku:

  1. decembar – DJ Forora i Indira Forza
  1. decembar – Druženje sa Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima (uz novogodišnji face painting), Neon Stereo
  1. decembar – Rock Ko Fol

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link