Home » Vučić nakon protesta: Uhapsili smo 35 siledžija,

Vučić nakon protesta: Uhapsili smo 35 siledžija,

by admin

Vučić nakon protesta: Uhapsili smo 35 siledžija, jednom policajcu su jedva zaustavili krvarenje
Nakon što su večerašnji protesti u Beogradu završeni poslije intervencije pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova javnosti se još jednom, treći put danas, obratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić se zahvalio pripadnicima MUP-a i kazao da su podnijeli težak teret večeras.
“Država će uvijek reagovati u skladu sa zakonima i Ustavom. Niko nema pravo da ruši našu kuću. I da nanosi teške tjelesne povrede našim policajcima”, rekao je Vučić.

Dodaje da su dva policajca teško povrijeđena i da je jednom “jedva zaustavljeno krvarenje”. Čuvari reda su uhapsili 35 demonstranata.

“Gađali su ih kockama kojim bukvalno možete da ubijete čovjeka. O staklu koje je padalo na njih da ne govorim. Vidjet ćemo kako će biti kvalifikovano ovo djelo od strane tužilaca. Uhapšeno je više od 35 siledžija, i nastavlja se hapšenje širom grada. Ta akcija neće stati”, rekao je Vučić.
“Gdje god se skrivali, nećete moći da se sakrijete, ni da uništite demokratiju. Pokušali ste da uništite izbornu volju”, navodi Vučić.

Kaže da će pitati i predstavnike ODIHR-a i druge strane predstavnike “zašto su šutili i smijali se kada je predočeno da se pripremaju nemiri.”

“Mi se srećom nismo smijali, sve smo dobro znali. Vrlo uzdržano i smireno smo reagovali. Policija je čekala, izdržala sve udare i napade. Napadali su ljudi koji drže drogu u jednoj ruci, a udarali drugom. Oni napadaju na silu, i policija nije htjela da odgovori i trpjela je teror. I poslije kažu to su ubačeni elementi. Nisu ubačeni, mi imamo dokaze, na samom mitingu ste rekli javno da ćete upasti u Skupštinu Grada Beograda”, rekao je on.

U međuvremenu, Vučić je sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Podsjetimo, večeras su u Beogradu održani sedmi protesti građana i opozicije koji traže da se ponište izbori i raspišu novi zbog, kako navode, ogromnih nepravilnosti.

Protest je održan ispred Skupštine grada u koju su okupljeni pokušali ući što im nisu dozvolili pripadnici MUP-a pa je došlo do razbijanja stakala na vratima i prozorima. Nakon četiri sata protesta policija je rastjerala okupljene građane.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link