Home » Održano ročište u slučaju “Džena Gadžun”: Potresno svjedočenje oca preminule djevojčice

Održano ročište u slučaju “Džena Gadžun”: Potresno svjedočenje oca preminule djevojčice

by admin

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno ročište u slučaju “Džena Gadžun”.

Na prethodnom ročištu, ocu preminule djevojčice Murisu Gadžunu je tokom svjedočenja pozlilo, pa je hitno prevezen na KUM.

Nastavljeno je ispitivanje Murisa Gadžuna koje je prekinuto prethodni put, a pitanja su većinom bila vezana za period operacija, zdravstveno stanje djevojčice, prepiske s optuženom Ninom Jovanović…

“Dijete pod zemljom”

Na većinu pitanja Muris Gadžun je govorio kako se ne sjeća, a na pitanje advokata drugooptužene Nine Jovanović, Damira Koldže, čega se tačno može sjetiti, Muris je odgovorio: “Mogu se sjetiti da mi je dijete pod zemljom”.

Naredno ročište u ovom predmetu je zakazano za sljedeći četvrtak 29. februara, a za svjedoka je pozvan Benjamin Bejtović, vlasnik poliklinike „Bejtović“ u kojoj je djevojčica Džena operirana, a nedugo zatim preminula na KCUS-u.

Optuženo troje ljekara

Pozvana je i Jasmina Bejtović.

Podsjećamo, optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postupak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji “Dr. Bejtović” obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link