Home » Nakon dvije godine: Uhapšen državljanin BiH koji je zapalio bar u Austriji

Nakon dvije godine: Uhapšen državljanin BiH koji je zapalio bar u Austriji

by admin

Iako su vatrogasci došli u rekordnom roku, spasa nije bilo i bar je izgorio do temelja, a vatra se proširila i na okolne zgrade.
Da austrijska policija ništa ne prepušta slučaju svjedoči hapšenje državljanina Bosne i Hercegovine (24) koji se sumnjiči za paljenje snek bara u okolini Salcburga, novembra, 2021. godine, prenose Nezavisne novine.

Kako je saopćila salcburška policija, riječ je o slučaju od prije dvije godine, a u saradnji sa kolegama iz Slovenije, jučer su mu uspjeli da uđu u trag i on je konačno uhapšen. Akcija hapšenja izvedena je u Sloveniji.

Austrijski mediji su danas podsjetili na događaj od prije dvije godine. Naime, u ranim jutarnjim satima novembra, 2021. godine vatrogasci su dobili prijavu da gori poznati bar u salcburškoj opštini Vals Sizenhajm. Iako su došli u rekordnom roku, spasa nije bilo i bar je izgorio do temelja, a vatra se proširila i na okolne zgrade. Na svu sreću, u požaru nije bilo povrijeđenih, a izbjegnuta je prava tragedija.

Policija u svom saopćenju nije navela eventualne motive uhapšenog.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link