Home » EUROPOL se oglasio o hapšenju Kavčanina na Jahorini i objasnio kako je organizovao prodaju droge

EUROPOL se oglasio o hapšenju Kavčanina na Jahorini i objasnio kako je organizovao prodaju droge

by admin

Međunarodna policijska agencija EUROPOL objavila je svoje informacije o hapšenju Mladena Samardžije, koji je navodno pripadnik Kavačkog klana, odnosno kako iz ove agencije ističu, “vođa međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokaina i heroina”.

Samardžija je uhapšen početkom ove sedmice na Jahorini prema potjernici koja je za njim raspisana i bio je najtraženiji bjegunac iz BiH. Pronađen je na parkingu apartmana u kojem je odsjeo, a gdje je bio zajedno s Tijanom Tegeltijom.

“Organi za provođenje zakona iz Bosne i Hercegovine, uz podršku Europola, uhapsili su bjegunca koji se nalazi na listi najtraženijih u EU. Osumnjičeni, koji je bio državljanin Bosne i Hercegovine i Slovenije, bio je navodni vođa međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokainom i heroinom u Evropsku uniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju”, naveli su.

Pojasnili su kako je funkcionisala kriminalna organizacija koju je navodno vodio i koordinisao.

“Uhapšenu osobu traže slovenačke vlasti i pod istragom je zbog trgovine drogom i pranja novca. Vlasti vjeruju da je osumnjičeni regrutovao saučesnike i obezbijedio im vozila sa namjenski napravljenim skrivenim odjeljcima za prijevoz i prodaju kokaina i heroina. Potom bi zaradu oprali kupovinom nekretnina i luksuznih vozila”, kazali su.

Tokom operativnih aktivnosti, organi reda zaplijenili su drogu, vatreno oružje i municiju, telefone, vozila, elektronsku opremu i više od 120.000 eura u gotovini.

“Europol je podržao operativne aktivnosti, olakšao razmjenu informacija i obezbijedio obavještajni paket i analitičku podršku. Na dan akcije, Europol je pružio daljinsku podršku za unakrsnu provjeru operativnih informacija u realnom vremenu”, navedeno je.

Samardžiji je danas određen jednomjesečni pritvor.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link