Home » Protiv komesara MUP-a KS Fatmira Hajdarevića podnesena prijava, traži se pokretanje disciplinskog postupka

Protiv komesara MUP-a KS Fatmira Hajdarevića podnesena prijava, traži se pokretanje disciplinskog postupka

by admin

Nezavisnom odboru Skupštine Kantona Sarajevo podnesen je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Fatmira Hajdarević, saznaje portal “Avaza”.

Ozbiljnu prijavu zbog počinjenih nezakonitih radnji i povreda službenih dužnosti protiv policijskog komesara MUP-a KS Fatmira Hajdarevića podnio je doskorašnji načelnik Jedinice za profesionalne standarde, odnosno unutrašnje kontrole MUP-a KS, glavni inspektor Almir Pašić.

Pašić je Nezavisnom odboru Skupštine KS predložio i provođenje odgovarajućeg disciplinskog postupka i eventualno drugih postupaka protiv Hajdarevića. Prijavu je dostavio i ministru unutrašnjih poslova KS Admiru Katici i članovima Komisije za sigurnost Skupštine KS.

Interna premještanja

U prijavi se posebno problematizira urušavanje Kriminalističko-obavještajne jedinice MUP-a KS, brojni propusti u oblasti zaštite tajnih podataka, ostavljanje pravosnažno presuđenih policijskih službenika za ozbiljna krivična djela na radnim mjestima i tako dalje.

Advertisement

0 seconds of 0 secondsVolume 0%

Poseban fokus stavljen je na interne premještaje i privremeno raspoređivanje policijskih službenika pod obrazloženjem “potreba službe i interesa policijskog organa”, a bez bilo kakvog obrazloženja kriterija kojim se vodio. Također se u prijavi navodi da se komesar Hajdarević na ovaj način rješava policijskih službenika koji mu ne odgovaraju te da se ne vodi stručnošću policijskih službenika.

– Stalno preraspoređivanje koje se stalno dešava u Upravi policije, u pravilu, negativno utječe na motiviranost policijskih službenika za izvršavanje poslova i zadataka – navodi se u prijavi.

Tajni podaci

Najozbiljniji dijelovi prijave odnose se na tajne podatke i odnose spram tajnih podataka.

Od Nezavisnog odbora Skupštine KS zatraženo je i da razmotri kontakte policijskog komesara Fatmira Hajdarevića s licima koja se nalaze pod krivičnim istragama Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link