Home » Obrazloženje ministarstva: Evo zašto Gavrankapetanović ne može na čelo KCUS-a

Obrazloženje ministarstva: Evo zašto Gavrankapetanović ne može na čelo KCUS-a

by admin

Dr. Ismet Gavrankapetanović neće biti imenovan za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. On nije dobio saglasnost ministra zdravstva Federacije BiH Nediljka Rimca. 

Kako su naveli iz Federalnog ministarstva zdravstva, oni su jučer obavijestili Upravno vijeće Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu da ne daju saglasnost za imenovanje Gavrankapetanovića.

Za ministra Rimca je sporan certifikat o znanju iz zdravstvenog menadžmenta a Gavrankapetanović je naveo da ima diplomu postidplomskog studija na Ekonomskom fakultetu iz oblasti zdravstvenog menadžmenta.

Faksimil odluke ministarstva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Faksimil odluke ministarstva. Avaz

– Aktom Ekonomskog fakulteta od 1. februara 2024. godine ove Ministarstvo je informirano da je diploma na ime I. Gavrankapetanovic izdana 18. decembra 2021. godine, zavedena u Matičnu knjigu izdatih diploma, da se izvonik diplome i dodataka diplome nalaze u Službi za rad sa studentima i planiranje nastave te da ista nije preuzeta od strane imenovanog, unatoč činjenici da se ista mogla i može preuzeti od 18. decembra 2021. gadine. Svoj navod Ekonomski fakultet je potvrdio i argumentirao dostavom preslike diplome i lista iz matične knjige izdatih diploma za II. ciklus studija pod brojem 1960 iz koje je očito da ista nije preuzeta. Kako je predmetnim uvjerenjem naznačeno da je isto privremenog karaktera, to jest da važi do izdavanja dipiome, te kako je diploma nesporno izdana 18. decembra 2021. godine, sasvim je jasno da priloženo uvjerenje u vrijeme provedbe konkursnog postupka i u kontekstu konkursnog postupka nije vazeće i kao takve nema dokaznu snagu sukladnu naznakama ovlaštenog izdavatelja, čime se, dalje, prijava kandidata ne može okarakterizirati ispravnom, urednom ili potpunom – navedeno je. 

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link