Home » POVODOM 9. JANUARA

POVODOM 9. JANUARA

by admin

Vučić čestitao Dodiku neustavni dan RS: “Teška vremena iza nas, doba velikih izazova tek dolaze”

Srbija neće promijeniti svoj stav i ostat će privržena slovu Dejtonskog sporazuma, dodao je
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, neustavni dan RS-a

  • Vjerovali smo da su teška vremena iza nas, ali bojim se da doba velikih izazova, kako za Srbiju tako i za RS, tek dolazi – napisao je Vučić u čestitci.

Dodao je da se Srbija “ponašala odgovorno svih ovih godina i dosljedno podržavala Dejtonski mirovni sporazum i pravne okvire koji proizilaze iz tog sporazuma.

  • Mnogi koji su sudjelovali u donošenju tog okvira pokušavaju izvrgnuti ruglu njegove temeljne postulate i suštinski izbrisati postojanje RS s njenim ustavom zagarantovanim nadležnostima. Srbija neće promijeniti svoj stav i ostat će privržena slovu Dejtonskog sporazuma, podržavajući teritorijalni integritet BiH, ali i oštro se protiveći ukidanju ili bilo kakvom ponižavanju Republike Srpske – napisao je predsjednik Srbije.

Posdsjećamo, Ustavni sud Bih je 9. januar, kao dan RS-a, proglasio neustavnim, dok je Venecijanska komisija, savjetodavno tijelo Vijeća Evrope za ustavna pitanja, nazvala ga diskriminirajućim.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link