Home » Kod Mostara razbojnik namamio poštara (20), uperio mu pištolj u glavu i oteo novac

Kod Mostara razbojnik namamio poštara (20), uperio mu pištolj u glavu i oteo novac

by admin

U mjestu Polog, između Mostara i Širokog Brijega danas se u poslijepodnevnim satima dogodilo razbojništvo nad radnikom brze pošte “Hrvatske pošte Mostar“, saznaje “Avaz”.

Prema dosadašnjim saznanjima, 20-godišnjeg radnika pošte je, praktično, namamio, za sada nepoznati muškarac, kojem je trebao isporučiti pošiljku, a koji ga je čekao u zaseoku Ovojci.

Međutim, kada se poštar službenim vozilom dovezao na to mjesto, muškarac je pred njega iskočio maskiran te mu uperio pištolj u glavu i naredio da mu preda sav novac koji ima.

Nakon što je to učinio, razbojnik je, kako saznajemo, pobjegao s novcem u vrijednosti od skoro 4.500 KM. Također, od poštara je uzeo dva mobitela i ključeve od službenog vozila, a dok se udaljavao pješice iz pištolja je ispalio nekoliko hitaca uzrak.

Da se razbojništvo dogodilo , potvrđeno nam je i iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog koje je naredilo poduzimanje svih neophodnih istražnih radnji. Na terenu su brojne policijske ekipe koje tragaju za počiniteljem.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link