Home » Uhapšena jedna osoba zbog ubistva Šveđanina u Sarajevu, za drugom se traga

Uhapšena jedna osoba zbog ubistva Šveđanina u Sarajevu, za drugom se traga

by admin

Jedna osoba osumnjičena za likvidaciju Harrisa Osterdahla u sarajevskom naselju Stup je uhapšena, saznaje Klix.ba. Riječ je o državljaninu Švedske, Oliveru Herbertu Peteru (1997. godište), koji je uhapšen na Sokocu. Za drugim napadačem se još uvijek traga.

Kako saznajemo, pronađen je i automobil za koji se sumnja da su napadači koristili pri bjekstvu sa mjesta zločina.

Uhapšeni je već predat u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema prvim informacijama pretpostavlja se da je riječ o plaćenim ubicama koje su namjenski došle u Sarajevo da likvidiraju Osterdahla.

Harris Osterdahl je, podsjećamo, ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup.

Drugi muškarac inicijala E. M. (2001. godište) koji je bio sa Osterdahlom je zadobio lakše tjelesne povrede i njemu je ukazana medicinska pomoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a kako saznajemo i on je državljanin Švedske.

Švedski mediji navode kako je ovo ubistvo dio velikog sukoba unutar kriminalne mreže “Foxtrot” koja je u središtvu vala nasilja u Stockholmu i Uppsali.

Harris Osterdahl (30) je poznat po brojnim krivičnim djelima u Švedskoj, a tamošnji mediji navode da je i vođa narko mreže.

Prije pet godina je osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja narko lanca, ali u policijskim dosjeima se navodi da je kažnjavan i zbog nedozvoljene upotrebe oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje…

Ministarstvo vanjskih poslova Švedske je saopćilo da su iz medija primili k znanju informacije o ubistvu njihovog državljanina u BiH, ali da se “stvari koje se tiču ​​smrti u inostranstvu rješavaju vrlo pažljivo i rad se odvija po rutini koja, između ostalog, zahtijeva da lokalne vlasti moraju potvrditi smrt.”

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link