Home » Poznati advokat Senad Bilić o Tonyju Cetinskom i reakcijama

Poznati advokat Senad Bilić o Tonyju Cetinskom i reakcijama

by admin

Poznati advokat Senad Bilić o Tonyju Cetinskom i reakcijama
Da bi dobio na lotu moraš nekad i uplatiti tiket, a da bi te izabrali na javnom pozivu za koncert moraš se na javni poziv i prijaviti, poručio je on
Poznati advokat Senad Bilić oglasio se na društvenim mrežama o koncertu hrvatskog pjevača Tonyja Cetinskog u Sarajevo povodom 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara.
Bilićev status na Facebooku prenosimo u cijelosti:

  • Ima onaj stari vic kad se čovjek žali i moli Boga da i on dobije neke pare na lotu, a Bog mu kaže – Pa uplati bar nekad loto, pa ćeš možda i ti dobiti!

Na konkursu samo jedna agencija
Ovaj vic mi pade na pamet povodom “bure u čaši vode” koja se podigla zbog činjenice da je Turistička zajednica Kantona Sarajevo izabrala Tonyja Cetinskog kao izvođača koji će održati koncert u Sarajevu povodom obilježavanja 40 godina Olimpijskih igara.

I meni je bilo čudno od kuda sad Tony (???), sve dok nisam pročitao razumno objašnjenje direktora Turističke zajednice da je ta organizacija još prije tri mjeseca raspisala javni poziv za organizaciju koncerta, na koji poziv se javila slovom i brojem jedna agencija koja je prihvatila uvjete raspisanog konkursa i ponudila izvođača – pomenutog Cetinskog.

Dakle, dilema je bila – ili Cetinski ili niko?

Nakon izbora Cetinskog uslijedila je pomenuta bura u čaši vode u vidu reakcija – Nemam ja ništa protiv Tonija, ali zar nije trebalo izabrati nekog od “naših” domaćih izvođača? Kakve veze Tony ima sa Olimpijadom u Sarajevu? – itd.

Slažem se u potpunosti sa svim ovim primjedbama, ali vraćamo se na početak posta, pa ponovimo gradivo – da bi dobio na lotu moraš nekad i uplatiti tiket, a da bi te izabrali na javnom pozivu za koncert moraš se na javni poziv i prijaviti.

U znak protesta protiv izbora Tonyja (ponavljam, to nije bio izbor, jer se samo jedna agencija prijavila na javni poziv) “John Lennon” sarajevske pop scene Vlado Podany je dočekao Worholovskih petnaest minuta slave i čak najavio iseljavanje iz Bosne i Hercegovine?

Ko je mogao umjesto Cetinskog
Tako da će Tony Cetinski ni kriv ni dužan bitiv kriv zbog eventualnog Vladinog odlaska iz BiH!! Dođe Tony ode Podany!! Naravno da od Podanyjevog odlaska neće biti ništa, te ćemo svi skupa imati i dalje zadovoljstvo da uživamo u njegovoj glazbi, naravno oni koji je poznaju i čuli su za nju. (po posljednjim informacijama, još od ljetos je najavio odlazak u Nizozemsku gdje mu supruga živi i radi, kako tvrdi Lejla Čavčić)

Da kino bude kompletno, uvijek “lucidni novinari Klixa” smatraju da je umjesto Tonyja trebalo angažovati nekog od ” mlađih” domaćih izvođača tipa Amel Ćurić – “mladog dečka” od jedva 44 godine, koji ima jednu snimljenu pjesmu i još uvijek pjeva po diskotekama i klubovima Bregine “lažeš zlato lažeš dušo” i “jer kad ostariš”.

Drugi Klixov prijedlog je moja ljubimica Džejla Ramović, ja sam apsolutno za, ali Džejla se još nije oporavila od prekida emotivne veze i od činjenice da još nije uhapšena osoba koja je obila stan njenog frizera, tako da od nje ništa, a osim par covera ni sa muzičkim repertoarom nije baš najbolje “stala”, pogotovo za jedan čitav koncert, kao i mlađahni Ćurić uostalom.

Možda je rješenje da nastupe njih dvoje zajedno i onaj “Kice” što je svojedobno žario i palio sa Ćurićem?

U jeku napada na Cetinskog kao stranog tijela, stranca pored toliko naših izvođača (na čije koncerte niti sam išao niti ću ići), niko da se upita koje smo to mi izvođače pop rock muzike za ovih trideset godina nakon rata stvorili a da danas imaju bar neki regionalni značaj da bi se mogli pojaviti na tom famoznom olimpijskom koncertu?

Imali smo priliku vidjeti “naše” bendove
Za Novu godinu smo imali priliku vidjeti te “naše” bendove sa kojima postoji samo jedan problem – u zadnjih trideset godina to nisu “naši bendovi”, nego su zagrebački i ljubljanski bendovi uz ponekog Sarajliju koji odsvira par pjesama na par koncerata, to su ljudi koji od devedesetih godina više ne žive i ne rade u Sarajevu ili nisu nikad ni živjeli ni radili ovdje, a što se po humoru koji su prezentirali i vidi – da su ostali u tom vremenu i prostoru devedesetih. Dino Merlin je van konkurencije, evropska zvijezda.

Čovjek koji po meni ima i karizmu i repertoar i koji je “naš”, koji živi i radi u Sarajevu je i Hari Varešanovic, i koji bi bio idealan za taj koncert, ali ni on se nije prijavio na pomenuti konkurs.

Jala Brat i Buba Koreli su također “naši”, objektivno regionalne su zvijezde, imaju publiku, ta vrsta muzike koju oni “rade” meni je nerazumljiva, ali ima publiku…, nisu se prijavili.

Mi smo ipak našli temu oko koje ćemo se svađati, jer ko god da je izabran bili bi komentari – koliko je para uzeo, što te pare nismo dali za Palestince, mi se veselimo, a Muslimani u Palestini ginu, moglo je ovako, trebalo je onako, ne valja razglas i slično…

Imamo mi puno većih problema od Tonyja Cetinskog, ali nećemo da ih vidimo. Lakše je ovako, pogotovo jer Tony nije “naš”… – poručio je advokat Bilić.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link