Home » Sarajevo veliki broj turista za Novu godinu

Sarajevo veliki broj turista za Novu godinu

by admin

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, vlada prava praznična atmosfera.

Na sarajevskim ulicama već se može vidjeti veliki broj domaćih i stranih turista koji će u glavnom bh. gradu dočekati Novu godinu.

Broj turista u Kantonu Sarajevo raste iz godine u godinu, a veliki broj gostiju očekuje se i ove godine tokom novogodišnjih praznika.

Glavne sarajevske ulice zasjale su u punom sjaju nakon što su postavljeni različiti ukrasi uoči božićnih i novogodišnjih praznika. Svijetleći ukrasi i jelke su na više lokacija, a ukrašena je i stara gradska jezgra na Baščaršiji.

Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz najveće muzičke zvijezde.

Publiku će ove godine ispred Vječne vatre zabavljati popularni bendovi “Bombaj štampa”, “Zabranjeno pušenje” i “Crvena jabuka”, te Elvir Laković Laka, koji će nastupiti umjesto ranije najavljenog benda “Letu štuke”.

Kako su najavili organizatori, novogodišnja noć u Sarajevu bit će više od koncerta, jer je u pripremi i jedinstven propratni događaj pod nazivom “Sarajevska priča”, u kojem će se pojaviti i dio popularnih “Nadrealista”.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link