Home » Za Teodorino Bolje Sutra, Molimo Vas Podelite

Za Teodorino Bolje Sutra, Molimo Vas Podelite

by admin

Sedmogodišnja devojčica Teodora treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Teodoru Radanović (2016)

Teodori su dijagnostikovani mešoviti specifični poremećaji razvoja (Dg.F83 Disordines evolutionis specifici mixti), pervazivni poremećaj razvoja, neoznačen (Dg.F84.9 Disordo evolutionis pervasivus, non specificatus) zbog odstupanja u uspostavljanju verbalne komunikacije, slabijeg socijalnog i emocionalnog ponašanja, ograničene samostalnosti, a boluje i od alergijske astme (Dg.J45.0 Asthma praedominanter allergicum) zbog koje je više puta hospitalizovana.

Uključena je u redovni stimulativni tretman kod psihijatra, logopedske i defektološke tretmane, kontrolisana od strane pulmologa. Rađena su genetička ispitivanja koja nisu utvrdila uzrok poremećaja psihomotornog razvoja pa je indikovana analiza svih genomskih i epigenomskih promena koje mogu rezultirati u patološkom fenotipu, sekvenciona analiza kompletnog RNK transkripta tehnologijom MNG-Exome MNG WES+mtDNK koja se ne radi u Srbiji. Pored toga potrebno je nastaviti i dalje sa logopedskim i defektolopkim tretmanima kao i redovim kontrolama pulmologa.

Sredstva su potrebna za genetička ispitivanja, specijalističke preglede, defektološke i logopedske tretmane.

Related Articles

Ostavite komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Saznaj više

Privacy & Cookies Policy
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
Dijeli putem
Copy link