POVODOM 9. JANUARA

Vučić čestitao Dodiku neustavni dan RS: “Teška vremena iza nas, doba velikih izazova tek dolaze”

Srbija neće promijeniti svoj stav i ostat će privržena slovu Dejtonskog sporazuma, dodao je
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Miloradu Dodiku, predsjedniku RS, neustavni dan RS-a

  • Vjerovali smo da su teška vremena iza nas, ali bojim se da doba velikih izazova, kako za Srbiju tako i za RS, tek dolazi – napisao je Vučić u čestitci.

Dodao je da se Srbija “ponašala odgovorno svih ovih godina i dosljedno podržavala Dejtonski mirovni sporazum i pravne okvire koji proizilaze iz tog sporazuma.

  • Mnogi koji su sudjelovali u donošenju tog okvira pokušavaju izvrgnuti ruglu njegove temeljne postulate i suštinski izbrisati postojanje RS s njenim ustavom zagarantovanim nadležnostima. Srbija neće promijeniti svoj stav i ostat će privržena slovu Dejtonskog sporazuma, podržavajući teritorijalni integritet BiH, ali i oštro se protiveći ukidanju ili bilo kakvom ponižavanju Republike Srpske – napisao je predsjednik Srbije.

Posdsjećamo, Ustavni sud Bih je 9. januar, kao dan RS-a, proglasio neustavnim, dok je Venecijanska komisija, savjetodavno tijelo Vijeća Evrope za ustavna pitanja, nazvala ga diskriminirajućim.

Related posts

Detalji pucnjave na Bentbaši: Oduzet gasni pištolj, migrant povrijeđen nožem

Velikosrpske bošnjačke patriote

“024.ba” saznaje: Tužilaštvo počelo nova saslušanja u predmetu “Dženan Memić”

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Saznaj više